دسترسی سریع

مجازات و جرم حضور در خانه فساد و فحشا

قانون مجازات اسلامی برای افرادی که به جرم دایر کردن خانه فساد و فحشا متهم می‌شوند، با توجه به نوع فعل حرام انجام‌شده و همراهی با جرائمی مانند قوادی، زنا، لواط و…، مجازات متفاوتی را تعریف کرده است که عمدتا شامل حبس، شلاق و پرداخت جزای نقدی خواهد بود. اگر این موضوع یکی از نگرانی‌های شما است، این مطلب را تا انتها دنبال کنید تا علاوه بر تعریف و ارکان تشکیل‌دهنده، از مجازات خانه فساد نیز آگاه شوید.

منظور از جرم دایر کردن خانه فساد و فحشا چیست؟

در فقه اسلامی و عرف حقوقی (ماده 639 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375)، برای فساد و فحشا، دو معنای متفاوت تعریف می‌شود.

خانه فساد و فحشا چیست

«فحشا»، به معنای زنا یا انجام رابطه جنسی بین دو فرد نامحرم تعبیر می‌شود. درصورتی‌که «فساد»، دایره گسترده‌تری دارد و می‌تواند تمامی اعمالی که مصادیق بی‌عفتی (مانند زنا، لواط، انتشار مطالب مستهجن، مساحقه، تفخیذ و…) باشد را در برگیرد.

طبق تعاریف و آنچه که از این دو ماده قانونی تفسیر می‌شود، می‌توان گفت که خانه فساد و فحشا شامل مکانی است که در آن افراد مبادرت به انجام اعمال منافی عفت می‌نمایند. در صورت تحقق این جرم، مرتکبین شامل مجازات خانه فساد (دایر کردن یا حضور) می‌شوند.

ارکان تشکیل‌دهنده جرم دایر کردن خانه فساد و فحشا

جرم دایر کردن خانه فساد و فحشا، دارای 3 عنصر قانونی، مادی و معنوی است که در اینجا به آن می‌پردازیم.

عنصر قانونی جرم خانه فساد و فحشا

طبق نص ماده 639 قانون مجازات اسلامی، فردی که مردم را به انجام فساد و فحشا تشویق کرده یا از طرق مختلفی مانند تاسیس یا اداره کردن خانه فساد و فحشا، موجبات ارتکاب این عمل را فراهم نماید، مجرم بوده و مجازات خانه فساد برای وی در نظر گرفته می‌شود. بدین ترتیتب، به حبس از یک تا ده سال محکوم شود.

عنصر مادی جرم فساد و فحشا

جرم دایر کردن خانه فساد و فحشا نیز، شامل اقدام به تاسیس یا اداره محلی برای انجام اعمال منافی عفت است که در این حالت، فرد مجرم شناخته شده و مشمول مجازات دایر کردن خانه فساد خواهد شد.

عنصر معنوی جرم خانه فساد و فحشا

این جرم، اشاره به سوءنیت فرد برای تاسیس یا اداره خانه فساد به‌صورت عمد و با اطلاع از جرم بودن این عمل دارد. در صورت تحقق این جرم، افرادی که در این جرم دخیل بودند، مشمول مجازات خانه فساد و فحشا خواهند شد.

مشاهده
حکم و مجازات رابطه نامشروع زن شوهردار، مرد متاهل و... چیست؟

مجازات دایر کردن خانه فساد و فحشا

اگر فرد، متهم به دایر کردن خانه فساد و فحشا باشد، دو مجازات مختلف برای وی در نظر گرفته می‌شود. در مجازات اول، خانه فساد و فحشا، با حکم دادگاه به‌صورت موقت تعطیل یا به اصطلاح، مُهروموم می‌شود و برای پیشگیری از تکرار وقوع جرم مربوطه در مکان موردنظر است.

مجازات دایر کردن خانه فساد و فحشا

در مجازات دوم، ممکن است سه حالت مختلف ایجاد شود. در حالت اول، درصورتی‌که متهم صرفا اقدام به دایر کردن خانه فساد و فحشا نموده باشد و در انجام اعمال منافی عفت در آن محل دخیل نباشد، طبق ماده 639 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375، می‌تواند به یک تا ده سال حبس به همراه مُهروموم خانه محکوم شود.

در حالت دوم، چنانچه متهم علاوه بر دایر کردن خانه فساد، واسطه لواط یا زنا بین دو نفر باشد، علاوه بر محکومیت به مجازات حالت اول، جرم قوادی نیز برای وی صدق خواهد کرد و به مجازات قوادی نیز، علاوه بر مجازات دایر کردن خانه فحشا محکوم می‌شود.

در حالت سوم، اگر خانه فساد و فحشا در فضای مجازی دایر شده باشد و فرد در این فضا، اقدام به ترغیب یا تشویق دیگران به فساد و فحشا نماید، طبق ماده 14 قانون جرائم رایانه‌ای، به حبس به میزان نود و یک روز تا دو سال یا پرداخت جریمه به میزان پنج میلیون تا چهل میلیون ریال و یا هر دو مجازات، محکوم خواهد شد.

همان‌طور که متوجه شدید، دایر کردن، حضور و هر نوع همکاری جهت تحقق این جرم، مجازات خانه فساد و فحشا را برای مرتکبین در پی دارد.

جهت مشاوره درباره جرم دایر کردن خانه فساد و فحشا و یا اعطای وکالت به وکیل متخصص کیفری، از دکمه‌های زیر استفاده کنید.

مجازات حضور در خانه فساد

بر اساس قانون، صرف حضور فرد در خانه فساد نیز جرم بوده و مصداق انجام فعل حرام است. اما در رابطه با مجازات این جرم، نحوه دستگیری، اعترافات فرد، علم قاضی می‌تواند مجازات فرد را تعیین نماید. یعنی قاضی مجازات حضور در خانه فساد را تعیین می‌کند و امکان دارد مجازات برای مرتکبین مختلف باشد.

مجازات حضور در خانه فساد

برای مثال، اگر حضور فرد در خانه فساد، مصداق فراهم کردن موجبات فساد و فحشا یا جرم قوادی و ترغیب دیگران به جرائم منافی عفت باشد و فرد در حال اقدام به ارتکاب زنا، لواط یا هر جرم منافی عفت دیگری در این محل دستگیر شده باشد، به مجازات متناسب با عمل خود محکوم می‌شود. بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که حضور در خانه فساد نیز مجازات خانه فساد را برای مرتکب در پی دارد.

مشاهده
زنا چیست و چه مجازاتی دارد؟

تفاوت جرم دایر کردن خانه فساد با قوادی

طبق ماده 242 قانون مجازات اسلامی، فردی که واسطه بین دو نفر برای انجام فعل زنا یا لواط باشد، خواه برای این کار پولی دریافت نماید یا نه، مشمول جرم قوادی است؛ که برای مرد هفتاد و پنج ضربه شلاق و تبعید تا یک سال و برای زن فقط تا هفتاد و پنج ضربه شلاق در پی دارد.

اما در صورت عدم تحقق جرم زنا یا لواط، با نظر قاضی، می‌تواند به 31 تا 74 ضربه و حبس از 6 ماه تا دو سال محکوم شود.

در جرم قوادی لزوما فرد، فراهم‌کننده مکانی برای انجام فساد نخواهد بود و می‌تواند صرفا دو نفر را به یکدیگر معرفی نماید و از این لحاظ با جرم دایر کردن خانه فساد که دایره گسترده‌تری از جرائم منافی عفت را در بر می‌گیرد، متفاوت است.

نحوه اعتراض به حکم خانه فساد و فحشا

چنانچه فرد، محکوم به انجام جرم دایر کردن خانه فساد و فحشا شود، مانند سایر جرائم حق اعتراض برای هر یک از احکام صادر شده وجود دارد.

نحوه اعتراض به حکم خانه فساد و فحشا

اعتراض به حکم دایر کردن خانه فساد و فحشا و فراهم نمودن موجبات فساد، پس از صدور رای دادگاه بدوی تا 20 روز قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر استان است.

در این نوع پرونده‌ها، با توجه به حساسیت بالای موضوع و امکان صدور احکام سنگین، پیشنهاد می‌شود که از همان ابتدای دستگیری، فرد بهترین وکیل کیفری را برای خود بگیرد تا در حد امکان، از انتساب جرائم مربوطه و از صدور احکام سنگین برای وی جلوگیری شود.

مشاهده
لواط چیست و چه مجازاتی دارد؟

نحوه اثبات جرم خانه فساد و فحشا

طبق قانون، دایر کردن مراکز فساد و فحشا در ایران جرم تلقی می‌شود. به همین علت، افراد دایرکننده این اماکن، به‌صورت مخفیانه اقدام به تاسیس خانه فساد و فحشا می‌نمایند.

در ماده 102 آیین دادرسی کیفری، عنوان شده است که هرگونه تعقیب و تحقیق در جرائم منافی عفت ممنوع بوده و درصورتی‌که فرد، دارای شاکی خصوصی نباشد و با اختیار خود اقرار نماید، قاضی به وی توصیه می‌کند که جرم و اقرار خود را بپوشاند.

همچنین، اگر فرد یا افرادی بدون دارا بودن شرایط قانونی (اطلاع از محل، زمان و نحوه وقوع جرم به همراه تهیه مستندات مورد تایید دادگاه مانند گزارش پلیس پس از ورود به محل یا مواردی از این قبیل) اقدام به شهادت نمایند، توسط قاضی، عواقب شهادت در این زمینه و امکان شکایت فرد از ایشان به جرم افترا، گوشزد خواهد شد.

وکیل خانه فساد و فحشا

اگر می‌خواهید با یک وکیل متخصص در زمینه این جرم صحبت کنید، می‌توانید همین حالا با گزینه‌های ارتباطی موجود در سایت، با وکلای ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

مشاهده
مجازات معاونت در جرم چیست؟ + [تفاوت معاونت با مشارکت]

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا علاوه بر مفهوم دایر کردن خانه فساد و فحشا، جزئیات دیگری همچون ارکان تشکیل‌دهنده، نحوه اثبات، نحوه اعتراض و مجازات خانه فساد را نیز مورد بررسی قرار دهیم. اگر کماکان ابهامی در این زمینه دارید، در بخش کامنت‌ها بنویسید تا توسط وکلای پایه یک دادگستری پاسخ داده شود.

4.4/5 (8 امتیاز)
با نشر این مطلب، آگاهی دیگران را نیز افزایش دهید.
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها