دسترسی سریع

مجازات تهدید به مرگ، آبروریزی، پخش عکس شخصی و… [قانون جدید]

امروزه تهدید به یکی از جرائم رایج در کشور تبدیل شده و پرونده‌های زیادی در دادگاه به این مسئله اختصاص دارد. تهدید به معنای ترساندن دیگران با در خطر قرار دادن جان، آبرو، مال، خانواده و… است که برخی مواقع با هدف مجبور کردن افراد برای انجام عملی از آن استفاده می‌شود. از شما دعوت می‌کنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در زمینه مفهوم تهدید، انواع و مجازات تهدید خدمت شما ارائه نماییم.

تهدیدها گاهی به بروز جرائم دیگری نیز ختم خواهند شد. اما بر اساس قانون، حتی تهدیدهایی که عملی نمی‌شوند و در واقع پوچ و باطل هستند نیز جرم محسوب شده و مجازات تهدید برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود. گفتنی است، جرم تهدید از سه عنصر قانونی، مادی و معنوی تشکیل شده است که کنار هم قرارگیری این عناصر منجر به بروز آن خواهد شد.

تهدید چیست؟

طبق ماده 699 قانون مجازات اسلامی، هرگاه کسی دیگری را به هر نحوی تهدید کند، این جرم شکل می‌گیرد. این تهدید می‌تواند تهدید به قتل، ضرر نفسی (مثلا تهدید به شکست دست و پا)، شرفی (بردن آبرو)، مالی و… باشد. اعم از این که به این و‌اسطه تقاضای و‌جه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد.

انواع تهدید

تهدید انواع مختلفی دارد. بااین‌حال می‌توان این جرم را به سه دسته کلی تقسیم‌بندی کرد که عبارت هستند از:

1. تهدید برای مجبور کردن فرد به انجام برخی اعمال

در این نوع از تهدید مجرم دیگران را وادار می‌کند تا اعمال غیرقانونی و مجرمانه‌ای را به انجام برسانند. برای مثال، آن‌ها را به انجام کارهایی نظیر فروش مواد مخدر، قتل، سرقت و… مجبور می‌نماید. در این صورت، فرد مرتکب مشمول مجازات تهدید خواهد شد.

2. تهدید نفسانی

در این روش، مجرمان آسیب‌ها و ضررهای جسمانی برای بِزه‌‌دیده یا عزیزان او ایجاد می‌کنند تا وی را بترسانند. از جمله این تهدیدها می‌توان به تهدیدهایی در رابطه با به قتل رساندن و یا زخمی کردن فرد اشاره کرد.

انواع تهدید

3. تهدید حیثیتی

اصولا این نوع از تهدیدها به جرائمی همچون اخاذی و باج‌گیری ختم خواهد شد. در چنین تهدیدهایی فرد را با کارهایی همچون پخش عکس‌های خصوصی او در شبکه‌های مجازی و یا افشای رازهایش می‌ترسانند و به این ترتیب از وی پولی را به‌عنوان حق‌السکوت دریافت می‌کنند. این نوع جرم تهدید را شکل می‌دهد و فرد با مجازات تهدید روبرو خواهد بود.

 

برای مشاوره در خصوص جرم تهدید و یا اعطای وکالت به وکیل، از دکمه‌های زیر اقدام کنید.

 

ارکان تشکیل دهنده جرم تهدید

عنصر مادی:

انجام عمل «تهدید» رکن مادی این جرم است.

عنصر قانونی:

عنصر قانونی این جرم، قانونی است که در تعریف این جرم در بخش بالا توضیح دادیم.

عنصر معنوی:

سوءنیت داشتن در هنگام تهدید، عنصر مادی این جرم است.

در صورت تحقق این جرم، مجازات تهدید برای فرد خاطی در منظ

ادله اثبات جرم تهدید

از ادله اثبات این جرم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شهادت
  • اقرار
  • سوگند
  • علم قاضی
  • اسکرین‌شات از پیامک تهدید

شروع به جرم تهدید

ازآنجاکه مجازات جرم تهدید درجه یک تا پنج است، بنابراین شروع به تهدید ندارد. گفتنی است، مجازات تهدید از نوع درجه شش است.

نحوه شکایت جرم تهدید

برای این منظور، همراه با مدارک خود به دفتر خدمات الکترونیک قضایی نزدیک محل سکونت یا دادسرای محل وقوع جرم و یا کلانتری محل وقوع جرم مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت می‌کنید. پس از ثبت شکایت، برای شما پیامک ارسال می‌شود.

مجازات تهدید چیست؟

بر اساس قوانین کشور، متهمان به جرم تهدید به مجازاتی برابر با 1 ماه الی 1 سال حبس محکوم می‌شوند. البته چنین جرمی می‌تواند به 74 ضربه شلاق نیز تبدیل شود. همچنین، در دادگاه بر اساس شرایط فرد خاطی و در نظر گرفتن دیگر موارد، یکی از این مجازات‌ها حکم خواهد شد.

مجازات تهدید به مرگ، آبروریزی، پخش عکس شخصی و...

این امکان وجود دارد که در صورت رضایت بِزه‌دیده، قاضی تخفیفی در مجازات قائل شود و یا به کل، از بررسی و پیگیری پرونده صرف‌نظر کند.

درجه مجازات تهدید

ازآنجاکه تهدیدها از جمله جرائمی هستند که درجه 6 محسوب می‌شوند، امکان تعلیق در اجرای حکم صادرشده در رابطه با این جرم و تعویق در صدور حکم وجود دارد.

مشاهده
مجازات افترا چیست؟ + [انواع، نحوه اثبات و ارکان جرم]

مرجع صالح به رسیدگی جرم تهدید

دادگاه کیفری دو صلاحیت رسیدگی به جرم تهدید را بر عهده دارد. گفتنی است، مرجع صالح به اعتراض نیز دادگاه تجدیدنظر استان است.

سخن پایانی

همان‌طور که با مطالعه این مطلب متوجه شده‌اید، جرائمی همچون تهدید (Threat) قابل پیگیری بوده و شما می‌توانید با مراجعه به مراجع قانونی، شکایت خود را مطرح نمایید. گفتنی است، برای ثبت شکایات خود باید مشخصات خاطی، مکان بروز جرم و مدارکی همچون پیامک‌های تهدیدآمیز و…. که بتواند ادعای شما را به اثبات رساند را ارائه دهید.

همچنین، برای اطلاعات بیشتر توصیه می‌کنیم با یک وکیل کیفری تهران و یا شهرستان که تخصص کافی در زمینه کیفری داشته باشد، مشورت نمایید. در این مقاله تلاش کردیم علاوه بر مفهوم این جرم، به انواع و مجازات تهدید نیز بپردازیم. اگر ابهامی در این زمینه دارید، با ما در میان بگذارید.

 

سوالات متداول

آیا تهدید تلفنی جرم است؟

بله، قطعا تهدید به صورت تلفنی نیز جرم محسوب می‌شود.

آیا مجازات تهدید قابل گذشت است؟

بله، امکان گذشت در جرم تهدید وجود دارد.

جرم تهدید چقدر حبس دارد؟

همان‌طور که در بخش مجازات گفته شد، این جرم یک ماه تا یک سال حبس دارد.

آیا تهدید به شکایت جرم است؟

خیر، این عمل جرم نیست.

تهدید جرم درجه چند است؟

این جرم درجه شش است.

 

5/5 (4 امتیاز)
با نشر این مطلب، آگاهی دیگران را نیز افزایش دهید.
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها