رزرو مشاوره
دسترسی سریع
تنظیم لایحه قضایی

تنظیم لایحه قضایی

لایحه یکی مواردی است که دادگاه و قاضی نگاه ویژه و حساسی به آن دارد. بنابراین، برای نوشتن لایحه و ارائه آن باید تمام دقت و وسواس لازم را به خرج دهید. تنظیم لایحه‌ی درست و خوب می‌تواند نتیجه دادگاه را تعیین کند، همان‌گونه که لایحه ضعیف ممکن است سبب شکست در پرونده شود. به همین دلیل، داشتن لایحه خوب و قوی از اهمیت فراوانی در جریان دادرسی‌ها برخوردار است.

فرم درخواست تنظیم لایحه قضایی

  • لطفا شرح درخواست خود را به طور خلاصه و دقیق بنویسید.
  • فایل را اینجا رها کنید یا
    انواع فایل های مجاز : tgz, tar, zip, rar, xlsx, xls, odt, png, gif, tiff, jpg, jpeg, bmp, txt, doc, docx, rtf, pdf, حداکثر اندازه فایل: 5 MB, حداکثر فایل ها : 4.
      حداکثر تعداد فایل مجاز: 4 | حداکثر حجم مجاز هر فایل: 5 مگابایت | فایل‌های مجاز: متنی و تصاویر
    • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

    مراحل تنظیم لایحه قضایی در وکیل با من:

    ۱. ارسال درخواست
    ۲. بررسی توسط تیم حقوقی «وکیل با من»
    ۳. اعلام هزینه و زمان تحویل
    ۴. پرداخت مبلغ، ارسال توضیحات و مدارک تکمیلی
    ۵. شروع تنظیم لایحه قضایی
    ۶. ارسال لایحه به کاربر

    لایحه چیست؟

    لایحه یک واژه عربی بوده که معنای آن درخواست مکتوب است. در دعوای قانونی، هرگونه درخواستی که طرفین دعوا از دادگاه دارند را لایحه می‌گویند؛ که باید به شکل سندی رسمی در اختیار قاضی قرار داده شود. در عرف رایج، لایحه نویسی توسط وکیل یا مشاوران حقوقی صورت می‌گیرد.

    لایحه یکی از مواردی است که دادگاه و قاضی نگاه ویژه و حساسی به آن دارد. بنابراین، برای نوشتن لایحه و ارائه آن باید تمام دقت و وسواس لازم را به خرج دهید. تنظیم لایحه‌ی درست و خوب می‌تواند نتیجه دادگاه را تعیین کند، همان‌گونه که لایحه ضعیف ممکن است سبب شکست در پرونده شود. به همین دلیل، داشتن لایحه خوب و قوی از اهمیت فراوانی در جریان دادرسی‌ها برخوردار است.

    لایحه دفاعیه چیست؟

    به دلیل ماهیتی که عموما لایحه دارد و به‌منظور دفاع از خود یا موکل خود ثبت می‌شود، بدان لایحه دفاعیه گفته می‌شود. لایحه می‌تواند قبل از برگزاری دادگاه نوشته و در اختیار قاضی قرار داده شود. اما، جایی که لایحه می‌تواند نقش بسزایی در سرانجام و نتیجه دادگاه ایفا کند، در جلسه دادگاه است.

    پس از برگزاری جلسه دادگاه، سمع نظرات، صحبت‌های طرفین دعوا، ارائه سندها و…، یکی از مهم‌ترین مراحل دادگاه فرا می‌رسد. در این مرحله طرفین دعوا و وکلای آنان می‌توانند اقدام به تنظیم لایحه کنند. در این لایحه دفاعیات فرد تنظیم و خدمت دادگاه و مقام قضایی خواهد رسید.

    به دلایل مختلف ممکن است برخی اظهارات و گفته‌های طرف دعوا در طول دادگاه به‌درستی برای قاضی روشن و مشخص نباشد و همچنین احتمال انتقال ناقص گفته‌ها در دفتر ثبت منشی دادگاه نیز می‌باشد. به همین جهت، استدلال‌هایی که هر فرد یا وکیل در لایحه دفاعیه تقدیمی خود به قاضی می‌آورد، می‌تواند مسیر پرونده را به نفع خود یا موکل خود تغییر دهد.

    تفاوت لایحه و دادخواست

    لایحه عموما برای دفاع از خود به‌کار می‌رود و در آن از استدلال‌هایی دال بر بی‌گناهی استفاده می‌گردد. اما دادخواست، فرمی قضایی است که به‌وسیله آن می‌توان علیه هر شخص حقیقی یا حقوقی اقامه دعوا نمود. پس برای دفاع از خود در دادگاه و درگیری‌های قانونی، نیاز به نوشتن لایحه دارید و برای شکایت از فرد و طرف دیگر برای احقاق حق، نیاز به پر کردن فرم دادخواست علیه او در مراجع قانونی و قضایی است.

    چنانچه شما هم قصد تنظیم لایحه قضایی یا حقوقی توسط وکلای پایه یک دادگستری را دارید، از طریق فرم بالا درخواست خود را برای ما ارسال نمایید.