رزرو مشاوره
دسترسی سریع
تنظیم شکواییه حقوقی

تنظیم شکواییه حقوقی

امروزه با توجه به تعدد مسائل کیفری و حقوقی و افزایش تعداد قوانین، لازم است افراد از امور حقوقی آگاه باشند تا در مواقع نیاز از آن استفاده کنند. آگاهی بیشتر از این امور حقوقی، می‌تواند شما را بسیار کمک کند و همچنین در اقامه دعوا و شکایت علیه اشخاص مختلف، یاری دهد. در این بخش شما می‌توانید درخواست تنظیم شکواییه حقوقی یا قضایی خود را ثبت نمایید تا توسط وکلای پایه یک دادگستری تیم ما تنظیم شود.

فرم درخواست تنظیم شکواییه

  • لطفا شرح درخواست خود را به طور خلاصه و دقیق بنویسید.
  • فایل را اینجا رها کنید یا
    انواع فایل های مجاز : tgz, tar, zip, rar, xlsx, xls, odt, png, gif, tiff, jpg, jpeg, bmp, txt, doc, docx, rtf, pdf, حداکثر اندازه فایل: 5 MB, حداکثر فایل ها : 4.
      حداکثر تعداد فایل مجاز: 4 | حداکثر حجم مجاز هر فایل: 5 مگابایت | فایل‌های مجاز: متنی و تصاویر
    • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.

    مراحل تنظیم شکواییه:

    ۱. ارسال درخواست
    ۲. بررسی توسط تیم حقوقی «وکیل با من»
    ۳. اعلام زمان تحویل و هزینه
    ۴. پرداخت هزینه، ارسال مدارک و توضیحات تکمیلی
    ۵. آغاز تنظیم شکواییه
    ۶. ارسال شکواییه به کاربر

    شکواییه چیست؟

    شکواییه، برگه مخصوصی است که طی آن اتهام شما به فرد وارد می‌شود. فرض کنید از شما سرقتی شده است و یا اینکه فردی توهینی به شما کرده است. در اینجا شما می‌توانید طبق قانون، شکواییه‌ای را علیه او تنظیم کرده و از دادگاه و قانون بخواهید که حق شما را از او بگیرند.

    در مورد حقوق شما هم لازم است اینجا مسئله‌ای را مطرح کنیم. ضررهای وارده به افراد، به‌طورکلی به سه گروه ضررهای مالی، ضررهای غیرمالی و ضررهای بدنی یا جانی دسته‌بندی می‌شود. اگر کسی هرکدام از این ضررها را به شما وارد کند، می‌توانید در دادگاه علیه او اقامه دعوا کرده و حق خود را مطالبه کنید. در اینجا جریان دادرسی آغاز می‌گردد و اگر دادگاه و قاضی شما را صاحب حق بداند، علیه متهم رای صادر می‌کند.

    چگونه شکواییه بنویسیم؟

    برای تنظیم شکواییه، ابتدا باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نزدیک محل سکونت خود یا دادسرای محل وقوع جرم مراجعه کنید. لازم به ذکر است، دادسرای محل وقوع جرم صلاحیت رسیدگی به شکایت را دارد. در این مراجع ابتدا باید در سامانه ثنا ثبت‌نام نموده و رمز شخصی برای مراجعات بعدی به سامانه ثنا در سایت عدل ایران دریافت کنید.

    اگر قصد هر اقدامی را در مراجع قضایی داشته باشید، باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت‌نام کنید. جهت ثبت‌نام می‌توانید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و یا از طریق سایت عدل ایران (به‌صورت غیرحضوری) اقدام کنید.

    محتوای فرم شکواییه

    شاکی: منظور از شاکی، فرد شکایت‌کننده یعنی خود شما هستید. توجه داشته باشید که شکواییه بدون ذکر نام شما هیچ ارزش و اعتباری ندارد.
    مشتکی‌عنه: یعنی کسی که قصد شکایت از او را دارید. اگر «مشتکی‌عنه» را نمی‌شناسید، در این قسمت عنوان را «ناشناس» ذکر کنید.

    اتهام: موضوع شکایت است.
    زمان و مکان وقوع: در این بخش باید مکان وقوع و زمان وقوع آن را بنویسید. البته در خصوص برخی از جرائم مانند خیانت در امانت، تاریخ وقوع همان تاریخی است که مشتکی‌عنه از دادن مال موردنظر به شما خودداری کرده است. همچنین، در هر مورد اگر متوجه منظور دقیق آن نشدید، بهتر است با یک وکیل حاذق و مجرب مشورت کنید.

    تفاوت شکواییه و دادخواست

    شکواییه و دادخواست باهم تفاوت‌های زیادی دارند. به‌طورکلی، شکواییه مربوط به امور کیفری و دادخواست مربوط به امور حقوقی است. به‌عنوان نمونه، جرائمی نظیر سرقت، قتل، زنای به عنف، توهین و قذف ازجمله جرائم کیفری هستند. درصورتی‌که دعاوی مانند خلع ید، الزام به تنظیم سند رسمی، مطالبه مهریه و دعاوی این‌چنینی نیز جزو امور حقوقی محسوب می‌شوند.

    ازنظر عملی هم مراجع رسیدگی به این دو مورد متفاوت است. رسیدگی به امور و دعاوی حقوقی در وظایف دادگاه‌های حقوقی است، اما رسیدگی به جرائم کیفری حَسَب مورد در صلاحیت دادگاه‌های کیفری و دادسرا است.

    نمونه فرم شکواییه

    نمونه شکواییه