دسترسی سریع

وکیل جعل

اگر قصد اعطای وکالت به بهترین وکیل جعل را دارید، مجموعه «وکیل با من» می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

اعطای وکالت به وکیل جعل

برای رزرو جلسه حضوری و اعطای وکالت به وکیل متخصص جعل، روی دکمه زیر کلیک کنید.

مشاوره با وکیل جعل

جهت مشاوره با وکیل دعاوی جعل، از طریق دکمه زیر اقدام کنید.

لیست وکلای دعاوی جعل

وکیل پایه یک دادگستری
وکیل سعید ستوده پارسا

سعید ستوده پارسا

Saeed Sotoodeh Parsa
  • وکیل متخصص جعل
  • عضو کانون وکلای مرکز

 

[ مشاهده رزومه ]

وکیل پایه یک دادگستری
وکیل علی رحیمی

علی یار رحیمی

Ali Yar Rahimi
  • وکیل متخصص دعاوی جعل
  • کارشناس ارشد حقوق خصوصی

 

[ مشاهده رزومه ]

وکیل پایه یک دادگستری
وکیل فریبا محمد

فریبا محمد

Fariba Mohammad
  • وکیل متخصص دعاوی جعل
  • مدرس دانشگاه

 

[ مشاهده رزومه ]

منظور از وکیل جعل چیست؟

به وکیلی که در پرونده‌های جعل اعم از جعل امضاء، اسناد رسمی و عادی، اسکناس، گواهینامه، مدرک تحصیلی، مهر، احکام و منگنه فعالیت می‌کند و دارای تجربه کافی نیز است، وکیل جعل می‌گویند.

بهترین وکیل جعل چه ویژگی‌هایی دارد؟

  • تسلط به امور کارشناسی جعل
  • اشراف کامل به قوانین و رویه قضایی
  • تسلط به امور کارشناسی خط و امضاء
  • اشراف به آیین دادرسی دعاوی جعل
  • منظم و پاسخگو

بهترین زمان جهت حضور وکیل در پرونده جعل

توصیه ما به شما این است که از ابتدای پرونده از وکیل جعل کمک بگیرید. به این علت که اگر وکیل شما از ابتدا از تمامی جوانب پرونده آگاه باشد، می‌تواند راه‌حل‌های بهتری را اتخاذ کند. ازاین‌رو، احتمال دریافت نتیجه بهتر در پرونده بیشتر خواهد شد.

بهترین وکیل جعل در تهران
وکیل جعل در تهران

وظایف وکیل جعل چیست؟

  • مطالعه دقیق پرونده جعل
  • تنظیم لوایح دفاعیه به‌صورت جامع و مانع
  • شرکت در جلسات رسیدگی به دعوای جعل
  • رعایت مواعد دادرسی
  • مطالعه دقیق نظریه کارشناسی و در صورت لزوم، اعتراض به نظریه در موعد مقرر

آیا پرونده‌های جعل بدون حضور وکیل به نتیجه خوبی می‌رسند؟

با توجه به حساسیت این موضوع، توصیه می‌شود از یک وکیل جعل که از تجربه کافی نیز برخوردار باشد، استفاده کنید. داشتن وکیل در این دسته از موضوعات، می‌تواند در سرنوشت پرونده تاثیر بسزایی داشته باشد.

کدام مرجع صلاحیت رسیدگی به پرونده‌های جعل را دارد؟

صلاحیت رسیدگی به جرم جعل، بر عهده دادسرا و دادگاه کیفری ۲ محل وقوع جرم است.

حق‌الوکاله وکیل جعل چقدر است؟

ازآنجاکه تمامی پرونده‌های جعل با یکدیگر متفاوت بوده و هریک دارای پیچیدگی‌های خاص خود نیز هستند، نمی‌توان مبلغ دقیقی به‌عنوان حق‌الوکاله اعلام کرد. اگر قصد اعطای وکالت به وکیل را دارید، می‌توانید با وکلای ما تماس گرفته و از این موضوع آگاه شوید.

مشاوره با وکیل جعل

اگر می‌خواهید از وکیل متخصص جعل مشاوره بگیرید، از طریق دکمه‌های زیر اقدام کنید.

درباره جرم جعل

جرم جعل چیست؟

ساختن سند یا مهر یا امضاء، خراشیدن، تراشیدن، قلم بردن و نظایر آن‌ها را جعل می‌گویند. البته ما یک مطلب جداگانه به‌صورت مفصل در خصوص «جرم جعل» و مجازات آن صحبت کرده‌ایم که مطالعه آن را به شما توصیه می‌کنیم.

انواع جعل

جرم جعل، از دید ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی، شامل هرگونه ساخت سند، مهر یا امضای هر شخص یا دست‌کاری در محتویات یا تاریخ یک سند رسمی و غیررسمی بدون اجازه صاحب یا صاحبان آن است. حتی اگر به دنبال بهترین وکیل جعل هم هستید،‌ بهتر است از انواع این جرم آگاه باشید. این جرم، به دو دسته‌بندی جعل معنوی و مادی تقسیم‌بندی می‌شود.

۱. جعل نوع مادی

در این جرم، ماهیت شغلی فرد متهم ملاک نیست و صرفا نوع عمل ارتکابی به‌عنوان جعل مادی شناخته می‌شود. به عبارتی، هر فردی که با نیت تقلب، سندی را به‌وسیله تغییر یا از بین بردن تاریخ یا محتوای آن دست‌کاری کرده یا امضا و مهر شخصی را عینا کپی و استفاده نماید، به‌عنوان جاعل شناخته شده و از دیدگاه قانونی، مجرم و مستحق مجازات است.

۲. جعل نوع معنوی

اگر فرد جاعل، از کارمندان ادارات دولتی یا مراجع قضایی بوده و سند مجعول در زیر مجموعه اسناد، نوشته‌ها، گفته‌ها یا تقریرات مقامات رسمی، مهر هر یک از مسئولان ذی‌ربط یا قراردادهای رسمی موجود در این بخش‌ها باشد، جرم وی جعل «مفادی» یا معنوی است که مجازات سنگین‌تری نسبت به نوع مادی دارد و می‌تواند شامل حبس، جزای نقدی یا هر دو باشد. گفتنی است، وکیل جعل، به تناسب نوع جرم انجام‌شده دفاعیات خود را ارائه می‌کند.

ارکان تشکیل دهنده جرم جعل
ارکان تشکیل دهنده جرم جعل

ارکان جرم جعل

تمامی جرائم حقوقی، برای تحقق نیازمند سه رکن یا عنصر قانونی، مادی و معنوی هستند. این ارکان برای جرم ایجاد اسناد مجعول و دست‌کاری در یک سند، دست‌نوشته و… شامل موارد زیر است:

رکن قانونی

از دیدگاه قانونی، هرگاه فردی، یک یا چند مورد از شرایط مطرح‌شده در مواد ۵۲۳ تا ۵۴۲ قانون مجازات اسلامی را مرتکب شود، به‌عنوان جاعل شناخته شده و با توجه به سایر عناصر موجود در زمان ارتکاب جرم، می‌تواند شامل دریافت مجازات‌هایی مانند حبس تعزیری، جریمه نقدی یا ترکیبی از هر دو شود.

رکن مادی

انجام هر عملی توسط فرد که از دیدگاه قانون به‌عنوان جرم جعل تلقی شود، مصداق تحقق رکن مادی این جرم است.

رکن معنوی

هرگاه فردی با علم به جرم بودن فعل جعل و با نیت قبلی و به‌صورت عامدانه، اقدام به انجام هر یک از شرایط آن نماید، رکن معنوی این جرم را محقق کرده است.
اگر درگیر چنین جرمی شده‌اید و به دنبال بهترین وکیل جعل تهران هستید، همین حالا با تماس بگیرید تا وکلای متخصص ما شما را راهنمایی کنند.

مفهوم ضرر در جرم جعل

ایجاد ضرر و زیان در ساخت اسناد مجعول، یکی از شرایط مهمی است که باید در هنگام وقوع این جرم یا پس از آن محقق شود تا فرد متهم، به‌عنوان جاعل شناخته شده و قابل مجازات باشد. به عبارت دیگر، لازم است تا فرد متهم، از طریق دست‌کاری در سندی، باید ضرری را به شخص یا اشخاص دیگر برساند تا به‌عنوان جاعل شناخته شود؛ البته این مورد در رابطه با اسناد عادی صدق می‌کند.

در مورد اسناد رسمی، صرف انجام فعل جعل سند، فارغ از ضرر رسانی آن به شخص یا اشخاص دیگر، مصداق عینی این جرم است و فرد جاعل، بر اساس قانون مجازات خواهد شد؛ که البته می‌تواند از یک وکیل جعل نیز کمک بگیرد. علت این موضوع نیز، مربوط به زیر سوال بردن اعتبار اسناد رسمی در دیدگاه مردم و از بین رفتن اعتماد آن‌ها به این اسناد است.

نحوه اثبات جرم جعل

اگر فردی با اتهام دست‌کاری هر نوع سند رسمی و غیررسمی روبرو شود، لازم است تا وکیل جعل، از طریق فراهم کردن ادله یا مدارک و شرایط معتبر، جرم یا بی‌گناهی وی را ثابت نماید؛ این ادله یا شرایط عبارت‌اند از:

  • اقرار فرد متهم به دست‌کاری سند یا انجام هر عملی در راستای ایجاد یک سند غیر معتبر
  • وجود سند مجعول و تطبیق آن با سند اصلی
  • علم قاضی با توجه به شرایط موجود
  • نظر کارشناس رسمی دادگستری

توجه داشته باشید که مورد آخر بیشتر در رابطه با دست‌کاری یا تقلید دست خط، امضا، مهر یا مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما در مورد دست‌کاری اسناد رسمی و غیررسمی نیز، نظر کارشناس دادگستری، یکی از ادله معتبر در اثبات وقوع جرم جعل خواهد بود. به‌طورکلی، بهتر است در این مسیر یک وکیل جعل خوب و متخصص در کنار خود داشته باشید.

مجازات جرم جعل

جرم جعل، از دسته جرائم تعزیری است که مجازات آن توسط قاضی و بر اساس علم وی و با تکیه بر شرایط و ادله موجود تعیین می‌شود و شرع اسلام در تعیین مجازات این جرم نقشی ندارد؛ حتی اگر بهترین وکیل جعل را داشته باشید.

درصورتی‌که سند مجعول، از دسته اسناد عادی (غیررسمی) باشد، مجازات فرد شامل پرداخت جزای نقدی به صندوق دولت به میزان ۳ تا ۱۲ میلیون ریال یا حبس تعزیری از ۳ ماه تا یک سال خواهد بود که در صورت عادی بودن مقام فرد (کارمند هر یک از ادارات دولتی یا قوه قضاییه نباشد.)، احتمال کاهش مجازات وی بر اساس قانون جدید کاهش حبس جرائم تعزیری وجود خواهد داشت.

مجازات جعل
مجازات جرم جعل

در حالت دوم، اگر فرد جاعل، جزو کارکنان دولت یا قوه قضاییه بوده و سند مجعول نیز یک سند عادی باشد، مجازات وی شامل پرداخت جزای نقدی به میزان ۳ تا ۱۸ میلیون ریال یا حبس از ۶ ماه تا سه سال خواهد بود.

این مجازات، درصورتی‌که سند موردنظر رسمی بوده و فرد جاعل از کارمندان ادارات دولتی یا قوه قضاییه باشد، سنگین‌تر شده و به یک تا پنج سال حبس تعزیری یا پرداخت جریمه نقدی به میزان ۶ تا ۳۰ میلیون ریال تبدیل می‌شود. در این حالت نیز، مجازات فرد از طریق قانون کاهش حبس تعزیری، قابل کاهش خواهد بود که میزان آن با توجه به تصمیم قاضی و بر مبنای شرایط پرونده تعیین می‌شود. در هر صورت، توصیه می‌کنیم در این مواقع از یک وکیل جعل متخصص کمک بگیرید.

مرور زمان تعقیب جرم جعل و استفاده از سند مجعول

در جرائم تعزیری، گذشت زمان یکی از مواردی است که می‌تواند باعث ساقط شدن حق شکایت از شاکی شود. این مورد برای جرم جعل، بر اساس نوع سند مجعول تعیین می‌شود.

اگر سند مجعول در دسته‌بندی اسناد عادی قرار گیرد، فرد شاکی صرفا تا حداکثر ۱ سال از زمان وقوع جرم، حق شکایت از فرد جاعل را دارد و پس از این مدت، به شکایت او ترتیب اثر داده نمی‌شود. وکیل جعل می‌تواند این ایراد را طی یک لایحه اعلام کند.

در مقابل، در اسناد رسمی مجعول، حق شکایت تا هر زمان از تاریخ انجام جرم برای شاکی محفوظ بوده و شامل قانون مرور زمان در جرائم تعزیری نمی‌شود.

جرم جعل مطلق است یا مقید؟

پیش از پاسخ به این سوال، بهتر است ابتدا تفاوت جرائم مطلق و مقید را از دیدگاه قانونی بررسی کنیم. طبق نظر قانون‌گذار، جرائمی که صرفا انجام عمل مجرمانه بدون در نظر گرفتن نتیجه آن، به‌عنوان شرط وقوع جرم در گرفته شود، در دسته جرائم مطلق قرار می‌گیرند.

در مقابل، اگر علاوه بر انجام عمل مجرمانه، نتیجه آن نیز به‌عنوان یکی از شروط تحقق جرم موردنظر تعیین شود، آن جرم در زیر مجموعه جرائم مقید جای می‌گیرد. البته اگر وکیل با وکیل جعل صحبت کنید، تمامی این موارد را به شما توضیح خواهد داد.

جرم قتل، یکی از همین جرائم است و باید فردی کشته شود تا جرم قتل محقق گردد. با این توضیحات، جرم دست‌کاری در اسناد رسمی و غیررسمی و تولید سند مجعول، به‌عنوان یکی جرم مطلق در نظر گرفته می‌شود و صرفا تقلب در ایجاد یک سند مجعول، برای تحقق آن کافی است و نیازی به ایجاد یا عدم ایجاد ضرر به فرد یا افراد دیگر وجود ندارد.

رضایت شاکی در جرم جعل و نقش وکیل جعل

جرم جعل اسناد رسمی و غیررسمی، از دسته جرائمی است که با توجه به شرایط فرد جاعل و نوع سند مجعول، مجازات‌های خاصی برای متهم به دنبال دارد. در تعیین و اجرای این مجازات‌ها، رضایت شاکی، چندان تاثیر زیادی ندارد و صرفا می‌تواند باعث ایجاد تخفیف کوچکی در مجازات متهم شود، اما این مجازات را به‌طور کامل حذف نخواهد کرد. وکیل جعل می‌تواند نقش مهمی در تقاضای تخفیف ایفا کند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
5/5 (1 امتیاز)